Aquatex nyheder

De 6 nemmeste tiltag for at forebygge legionella + GAVE

I mange tilfælde kan du helt undgå legionellaproblemer (og andre vandinstallationsproblemer) med en indsats på helt ned til 10 minutter ugentligt. Her får du de 6 nemme råd, som ikke kræver forudgående viden eller frarøver dig din tid + en gave

1

Lad vandet løbe i 10-30 sekunder

Lad altid vandet løbe lidt inden brug og tøm brusehoved og slange efter brug. Lad det evt. hænge nedad. Det sidste stykke af røret op mod vandhanen får hurtigt en uhensigtsmæssig temperatur hvor legionella trives. Det vand vil du gerne undgå og derfor skal du lade vandet løbe i 10-30 sekunder inden brug. Når du tømmer bruser og slange for vand forlænger du levetiden på slange og bruser.

2

Få taget en vandprøve årligt eller oftere

- og hvis der er ændringer i vandinstallationen eller hvis det generelle vandforbrug reduceres. 1 minut pr. gang. Faktisk kan du bare få lavet en ordning hvor der med fast interval bliver analyseret vand. Vi minder dig om aftalen dagen før vi kommer.

Vandprøver er den eneste måde du kan vide om der er legionella eller risiko for at legionella kan opstå

Tidsforbrug: pr. gang 1-10 minutter afhængig af resultat

3

Skyl månedligt eller oftere varmt vand igennem systemet i 5 minutter

Særligt efter ferier. Hæv gerne temperaturen på vandet til 70 grader når du skyller systemet, så er det mere effektivt. Det er ikke kun godt for at undgå legionella men for at undgå alle typer belægninger.
Tidsforbrug pr. gang: 5-30 minutter 

4

Hav legionella filtre på lager

Legionellafiltre forhindrer legionella i at komme ud af bruser og haner. De kan med fordel bruges ved mistanke eller steder med høj risiko og stopper legionellarisikoen øjeblikkeligt når de er monteret.
Tidsforbrug 30 sekunder pr. bruser ved montering.

5

Tjek vandtemperaturen årligt

Varmtvandsbeholderen skal helst være over 60 grader og det varme vand skal helst kunne blive 50 grader i alle tapsteder. Temperaturen er afgørende for om legionella trives. Tjek som minimum det fjerneste tapsted og det tættest på retur til VVB samt det mest benyttede tapsted. Når du alligevel går rundt, kan du med fordel skifte bruser og slange. Bruser og slange er skyld i langt de fleste legionellatilfælde og er umulige at holde rene. Derfor anbefales det at udskifte dem med fast mellemrum.

6

Bonustippet: del rådene

 Det kan lyde banalt, men hvis brugerne af bygningen ikke er bekendt med tiltagene, når du ikke langt. Få vores gratis infografik, som du kan printe ud og hænge op alle relevante steder i bygningen.  

Engangstidsforbrug. 5-15 minutter.

Flere gode råd?

Få et legionella opslagsværk

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du et opslagsværk fyldt med tips til, hvordan du skal håndtere legionella i forskellige situationer.

Søg efter det du mangler på hele hjemmesiden: