Aquatex nyheder

Pressen har netop hængt hospitalerne i Herlev og Skejby ud for at have legionellabakterier i deres brugsvandssystemer.

Det er meget nemt at skrive om legionellabakterier, men det er noget vanskeligere at fjerne dem. Legionella findes naturligt i drikkevand og forekommer derfor overalt. Under de rette betingelser formerer legionellabakterierne sig og vil kunne udgøre en fare for ikke mindst befolkningsgrupper med lavt immunforsvar så som gamle, børn og syge.

Legionella inficerer ved indånding
Pressen har leveret en række fejlagtig oplysninger om legionella. Det er ikke farligt at drikke vand med legionellabakterier. Legionellabakterierne – der er over 40 typer – inficerer mennesker ved indånding. Alle kender til, at der opstår damp under et varmt brusebad. Disse dampe indeholder legionellabaterier og inficerer lungerne under indånding. Mennesker med et lavt immunforsvar får en betændelsestilstand i lungerne meget lig en lungebetændelse, men med risiko for dødelig udgang.

Effektiv fjernelse af legionella
Med kloringer og opvarmning af vandsystemerne eller rensning af brusernes dyser opnår du ikke at blive legionellabakterierne kvit. Kun 10% af legionella opholder sig i vandstrømmen, mens de resterende 90% lever i og af belægninger og biofilm i vandrør og beholdere. Først når vi fjerner belægninger, slam og biomaterialer helt, kan vi sikre en effektiv desinfektion og fjernelse af alle legionella- og psedomonas bakterier.

Aquatex’ koncept med miljørigt og patenterede renseprodukter renser brugsvandssystemer helt rene og desinficerer effektivt. Vandværker, institutioner og søfarten har alle valgt Aquatex’ løsninger til at sikre rent vand.

Læs mere om fjernelse af legionella her

Søg efter det du mangler på hele hjemmesiden: