Aquatex nyheder

Hej

Jeg har netop spurgt Ingeniører uden Grænser om, hvordan det går med vores nye brønd i Sierra Leone (se Facebook siden) – og her er svaret fra Hans:

 

"Først tak for de mange penge til brønden i Sierra Leone. Jeg håber at det slutresultat vi når frem til, vil svare til dine forventninger.

 

Først lidt generelt: Det kan undre, at vand, og specielt rent drikkevand, er et problem i Sierra Leone. Nedbøren ligger på mellem 3 og 4 meter om året, så vand burde der være nok af. Alligevel går man til små vandløb for at vaske og hente drikkevand. Og naturligvis er det kvinderne og børnene der må slæbe de tunge dunke og spande.

 

Området vi arbejder i ligger ca. 300 km fra hovedstaden Freetown. Her har man for norske midler opført tre små landsbyer for Amputees – krigsinvalider fra den lange borgerkrig. De tre landsbyer ligger i tilknytning til to gamle landsbyer, Hangha og Tissor. Alt i alt bor der ca. 6.000 mennesker i de 5 landsbyer. Der er mange børn – også krigsinvalider får mange børn – og godt halvdelen af de 6.000 er under 15 år.

IUG har bygget en skole samt 4 lærerboliger i landsbyen Norway og vi er nu i færd med at bygge et lille lægehus så en læge med mellemrum kan besøge og hjælpe de 6.000 mennesker.

 

Vi har haft en del korrespondance med Mohamed – der er leder af EWB-SL, (Engineers Without Borders), om i hvilken landsby behovet er størst og mest presserende. Valget faldt på Hangha hvor der bor ca. 3.000 og hvor drikkevandsforsyningen er særdeles kritisk.

 

Mohamed startede arbejdet op for ca. 2 uger siden og herefter plejer det at gå hurtigt. Jeg regner derfor med at få de første billeder fra Mohamed efter hans næste besøg i Hangha. (Mohamed bor i Freetown og det er herfra han sender billederne da der ikke er internet i Norway området."

 

Jeg glæder mig til at se billeder fra projektet og ikke mindst til, at brønden kommer til at give vand og liv til landsbyen Hangha.

 

Bedste hilsener

 

Bjarne Ravn, Aquatex

Søg efter det du mangler på hele hjemmesiden: