Aquatex nyheder

Omkring halvdelen af de danske familier får deres drikkevand fra et forbrugerejet vandværk. Forbruger- og Konkurrencestyrelsen seneste prisopgørelse viser, at disse familier betaler 25 procent mindre for drikkevand end familier, der modtager vand fra et kommunalt vandselskab.

Spar 500 kr. på drikkevandet

Sidste år kunne en familie i gennemsnit stikke ca. 500 kr. lige ned i foret, hvis de vel at mærke modtager vand fra et af de mindre vandværker”, siger Bjarne Ravn, projektchef hos Aquatex – Water Management, der er specialist i at holde vandværkernes boringer, vandbeholdere og vandledninger fri for bakterier og belægninger.

I debatten om vandpriser og krav om effektiviseringer bør vi fokusere på dét, vi rent faktisk kan gøre noget ved. Effektiv drift kan vi gøre noget ved, hvis vi vil og har evnen”, tilføjer Bjarne Ravn. For eksempel har vi erfaret, at rensning af boringerne lidt oftere og vandledningerne ind til vandværket, har givet besparelser på op til 50% at energiforbruget til indpumpning af vand til vandværket.

Copenhagen Economics har tidligere lavet en undersøgelse, der bekræfter at de indre vandværker leverer billigere drikkevand.

Forbruger- og Konkurrencestyrelsens senest opgørelse viser, at vand fra forbrugerejede vandværker de senest fire år er steget med ca. 6 pct., mens de kommunale vandværker er steget med ca. 8 pct. i samme periode. Det giver stof til eftertanke og bør give anledning til en nærmere forklaring.

Så meget vand bruger en familie

En gennemsnitsfamilie bruger ca. 84 kubikmeter vand om året.

Drik godt med postevand i sommervarmen – det er billigt

Når du sveder i sommervarmen, skal du drikke mere vand end normalt. Også selv om du ikke føler tørst. Bliver du dehydreret – får vandmangel – risikerer du at ødelægge ferien. Snup også en danskvand med brus ind i mellem. Den sikrer, at du ikke skyller alle saltene ud af kroppen, tilråder Bjarne Ravn med ønsket om en dejlig sommer.

Bjarne Ravn, Aquatex - Water Mnagement

Bjarne Ravn Aquatex - Water Mnagement

Vil du være med til at dele viden drikkevand, så tilmeld dig her.
Vi samler ny viden fra praktiske opgaver på vandværker i Tyskland, Norge, Sverige og Danmark, fra udstillinger, seminarer og universiteter - og fra dig. Så tilmeld dig nu.

__CONFIG_optin__{"optin":4870,"color":"orange","size":"big","text":"Giv mig ny viden om drikkevand","layout":"horizontal"}__CONFIG_optin__

Søg efter det du mangler på hele hjemmesiden: