Aquatex nyheder

Døde rensegrise efter en tur gennem en 15 km lang vandledning

Foto: Kalfor - De "døde svampe" efter rensning

Resume: Aquatex Water Management i samarbejde med Rensman AB og Kalundborg Forsyning renser en 15 km x Ø 500 mm vandledning fra Tissø til Kalundborgs store industrier på 24 timer med rensegrise.

Kender du det, at man kaster sig ud i en opgave, der er større end normalt?

Du har sommerfugle i maven. Hvad kan gå galt? Du drømmer om det om natten. Du forestiller dig måske også, hvordan du har det, hvis du får succes.

Sådan har vi lige haft det - igen. Det bliver aldrig en vane at opleve den spænding.

KALFOR har en kæmpe vandledning fra Tissø til NOVO

Rensning af rør og ledninger med rensegrise

Kalundborg Forsyning har en kæmpe rørledning fra Tissø og til så betydende virksomheder som Statoil, Novo Nordisk og DONG.

Den forsyner virksomhederne med op til 500 kubikmeter vand i timen. Ikke det rene pjat.

Vandledningen, som er ikke mindre end 15.000 meter lang og i Ø 500 mm, trænger til en rensning for at sikre tilstrækkeligt flow, og det skal ske inden for kun 24 timer.

Der er bare ikke mere tid til rådighed. Det er en enorm dimension. Over 3.200 kubikmeter vand i ledningen. Det afkræver respekt og planlægning.

Den 15.000 meter lange rørstrækning renser vi med EKOPIG rensegrise. Vores projektchef, Kim Jessen, står for planlægningen i tæt samarbejde med teamleder Ronni Dam Pedersen fra Kalundborg Forsyning og vores svenske partner og rørrensningsspecialist, Rensman AB.

Det er første gang, at vi prøver at rense en så lang og kraftig rørledning indenfor så kort et tidsvindue med rensegrise.

Rensman må bruge al sin erfaring for at sikre, at renseopgaven kan afsluttes på kun 24 timer. Der må ikke gå noget galt. Alle arbejder i døgndrift.

Kim når endda også at tage et møde med et af de store sydsvenske vandværker under rensningen uden at nogle af de mange bolde går i jorden.

Vi bruger serier af rensegrise med forskellige hårdheder og dimension efter et bestemt mønster. Hver rensegris bliver fulgt på uret gennem den lange ledning, som ydermere løber i kuperet terræn.

Når den kommer ud, bliver rensegrisen nøje gransket for, som i et skakspil, at vælge det næste strategiske træk i form af en ny rensegris.

Også det snavsede vand ved afløbet til slambassinet bliver vurderet. På vandets farve afgør vi, hvor langt henne vi er i renseforløbet. Skal der vælges hårdere eller blødere grise? Er rensningen ved at være færdig?

Det værste, der kan ske under en ledningsrensning, er, at en en rensegris sætter sig fast. Forestil dig er mareridt, hvis en gris blokerer røret 8 kilometer inde i røret. Du ved ikke præcis, hvor den er. Der opstår forsinkelser, vi absolut ikke har tid til. Derfor er det uhyre vigtigt at bruge kvalitetsrensegrise som fx. EKOPIG og et erfarent mandskab til rensning af rør og ledninger.

Mange kan finde ud af at proppe en rensegris ind i en ledning - det er bare ikke alle, der får den ud igen!

Et andet problem er de betydelige mængder vand, der går til at presse rensegrisene igennem røret med, når et fyldt rør indeholder over 3.200 kbm vand.

Dertil må vi tage højde for store slammængder, der både skal kunne passere rørenden uden forsinkelser og samtidig kunne opsamles.

Der er i forløbet en række andre udfordringer. De blev alle løst efterhånden, som de opstod i den bedste team-ånd, således at renseopgaven kunne afsluttes til forsyningens fulde tilfredshed og inden tidsvinduet på 24 timer.

Vi hos Aquatex - Water Management, Rensman AB og Kalundborg Forsyning er naturligvis både stolte og tilfredse efter den hårde indsats og det gode resultat.

Har du spørgsmål til rensning af ledninger af næsten enhver art, så tag en snak med Kim på TLF: +45 70 260 400.
Han kan fremvise mange forskellige cases på alt fra rådvandsledninger, kæmpe forsyningsledninger, affedtning af industriledninger, rensning af anlæg til havvandskøling og grundvandskøling.

Bjarne Ravn, Aquatex - Water Mnagement

Bjarne Ravn

Få et tilbud på rensning af dine rør og ledninger.

RING TLF: +45 70 260 400

Vi har renseteams i Danmark, Sverige og Tyskland - også tæt på dig.

Hvorfor skal du vælge
Aquatex Water Management

1

Erfaring med desinfektion af vandledninger

Aquatex har erfaring fra rensning af

15.000 meter Tissø-ledning på 24 timer

29.000 meter drikkevandsledning i Nordjylland

vandledninger, spildevandsledninger, fjernvarmerør, industriledninger

2

Effektive desinfektionsprodukter

Aquatex desinfektionsprodukter, MultiC og CleanDes er miljørigtige og økonomiske i brug.

De bevarer desinfektionsvirkningen over flere uger, som afgørende for en sikker desinfektion.

3

Hurtig desinfektion

Desinfektion med en virketid på ned til 1 time får din opgave løst på kortest tid.

4

Vi tester desinfektionsvirkningen

Vi råder over LuminUltra, der er det hurtigste og meste præcise udstyr til løbende at følge bakterieudviklingen.

Derfor kan vi afslutte desinfektionen lige i det øjeblik, hvor vandledningen er ren.

5

Skylning med lavt vandforbrug

Efter desinfektionen måler vi løbende vandkvaliteten under skylningen, så vi kan sætte i drift straks ledningen er fri for desinfektionsmiddel og bakterier.

Mængden af skyllevand kan mere end halveres til gavn for projektets økonomi.

Det kan betyde en tidsgevinst på flere uger.

Søg efter det du mangler på hele hjemmesiden: